Streetsport

 

Top 5 Magyarországi kirándulóhely ősszel

 

Imádjuk az őszt! Az őszi kirándulásokat meg mégjobban. Érdemes kihasználni ezt a jó időt. Olyan, mintha a nyár még mindig tartana egy kicsit, ami az időjárást illeti. Habár a természet igencsak felvette már őszi köntösét. Az erdők is a barna és sárga minden árnyalatában tetszelegnek. Most összeszedtük nektek a mi öt legkedveltebb kirándulóhelyeinket. 

 

1. Mecsek 

A gyönyörű mediterrán hangulatú Pécstől északra található. Legmagasabb csúcsa a Zengő, a maga 682 méterével. Nem egy leküzdhetetlen magasság, de cserébe meseszép. Egyszerűen imádjuk!

 

mecsek

 

 

2. Lillafüred

A Bükki Nemzeti Parkban fekszik. Magyarország kétségtelenül az egyik legszebb települése, rengeteg látnivalóval köztük a két legfontosabb jelképével a Hámori-tóval és a Palotaszállóval.

 

lillafred

 

 

3. Vácrátót

Vácrátót az Alföld északi részén található Veresegyházi-medencében fekszik. Itt található az ország legnagyobb botanikus kertje, és egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be.

 

vcrtt

 

 

4. Őrségi Nemzeti Park 

Szelíd lankák, jó levegő, kiépített túrautak, suttogó fenyvesek. Tájba simuló haranglábak, bájos történelmi hangulatot árasztó falusi templomok, középkori emlékek. Természet és hagyomány találkozása. A dödölle, a tökös-mákos rétes hamisítatlan íze. 

 

rsg

 

 

5. Rám-szakadék

A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik. Magyarország egyik legvadregényesebb szurdokja. A szakadékban található vízesések mellett létrákon mászhatunk feljebb és feljebb, illetve kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk.

 

rm szakadk

 

 

+1 János-hegy

A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa. Libegővel érdemes felmenni. Megnézni az Ezsébet-kilátót, átsétálni a Normafához, és enni egy hamisítatlan meggyes-mások rétest a rétesesnél.

 

jnos hegy